This Traveler IQ was calculated on Tuesday, December 09, 2008 at 07:46PM GMT by comparing this person's geographical knowledge against the Web's Original Travelogue's 3,409,467 travelers who've taken the challenge.

Voulez-vous Citroën avec moi?: Ohcet
online counter

torek, 09. september 2008

Ohcet

Po dolgem času spet en pester vikend, zgodila se je namreč ohcet, pa smo jo fantje iz Kanomlje in Krnic začinili s staro tradicijo. Poročila sta se Simona iz Bazavika v Spodnji Kanomlji in Jakob iz ... ne vem točno, ampak mislim, da iz okolice Loža.
Vsa stvar se je začela že v petek s postavljanjem mlaja. Malo sem zamudil in ko sem prišel na prizorišče, sta bila mlaja že pripravljena, le jame so bile še za skopati. Iz nekih čudnih razlogov sem se lopate in krampa nekoliko branil, sicer pa nas je bilo pa dovolj za kopanje jame. Kasneje se mi je tisto verjetno maščevalo, ker sem dobil po glavi škarje za postavljanje mlaja. Nič hudega, saj sem imel čelado-vgrajeno.
Drugi dan smo se spet zbrali na isti lokaciji, kjer smo pričakali kolono s svati. Ocenili smo, da nam mora ženin dati 48200 € za nevesto. Začelo se je barantanje, vsake toliko pa je ženin moral opraviti tudi kakšno nalogo. Najprej je moral na gate prišiti gumb, previti je moral dojenčka, igrati na razglašeno kitaro in za konec sta s pričo žagala drva. Pri tem sem jima bil v pomoč s tem, da sem jima na orglice igral A JE TO. Ženin je naloge opravil tako dobro, da smo mu spustili ceno na 1000 €. S to ceno smo se tudi vsi strinjali, tako, da je ohcet lahko šla naprej.
Pred cerkvilo smo jim še ovili avte v papirnate brisače, nato pa smo se odpravili domov na priprave za zaključni del.
Ob desetih zvečer smo se dobili Pri Budanjcu, vsi naravnost izpod tuša, sveže obriti in štmano oblečeni. Prevoz do Hotedršice, kjer je bila ohcet, je bil organiziran, ob polnoči pa smo šeškarji stopili na prizorišče, seveda smo prinesli tudi darilo. Tam smo ostali do šestih zjutraj, sledil je še povratek domov in celodnevno spanje.
Vso srečo mladoporočencema.
Mlaja smo postavljali pozno zvečer, ob umetni luči

Čakanje na ohcetarje

Imeli smo svojo muziko

Glavni pogajalci

Ženin in nevesta

Ena od nalog za ženina
Oblekli smo ga v haljo, da se nebi opackal

Čudovita darilca

Srečna mladoporočenca

Št. komentarjev: 1:

Ob 09. september 2008 23:46, Anonymous Blazz pravi ...

Ohcet sa fajn ja, mal tradicije, mal žura.... srečno mladoporočencema uglavnem. :)

 

Objavite komentar

Naročite se na Objavi komentarje [Atom]

<< Domov

Free Counters
Free Counters