This Traveler IQ was calculated on Tuesday, December 09, 2008 at 07:46PM GMT by comparing this person's geographical knowledge against the Web's Original Travelogue's 3,409,467 travelers who've taken the challenge.

Voulez-vous Citroën avec moi?: Izlet v Pariz - ponovno
online counter

torek, 14. oktober 2008

Izlet v Pariz - ponovno

Letos je izlet v Pariz organiziral Citroën klub Slovenije. V planu je bil ogled citroenovega konzervatorija in pariškega avtosalona. No, tega zadnjega sem prav z veseljem preskočil, saj me novi avti ne zanimajo, dolgonoge lepotice pa lahko vidim tudi na koledarju.
Z nami je šel tudi en Francoz, sicer član našega kluba, upali smo, da bo prevzel vlogo turističnega vodiča, pa se je naredil Francoza, saj je bil, kot večina, tudi on prvič v Parizu, pa še slovensko ne zna.
V četrtek smo se dobili v Ljublani, od koder smo krenili preko Strasbourga v Pariz. Po nočni vožnji smo dopoldne prispeli v Pariz in šli direktno v konzervatorij. To je tovarniški arhiv, kjer imajo spravljene vse modele avtov, ki so jih naredili. Tam jih popravljajo, restavrirajo in vzdržujejo.Fotografiranje je bilo dovoljeno, vendar le za lastno uporabo in ne za javno objavo, tako, da da bom objavil le fotografije, ki sem jih posnel zunaj.
Eden prvih prototipov. Ob začetku prve svetovne vojne so jih skrili za lažno steno na nekem seniku, odkrili pa šele leta 1990.

Ta avto mi ni čisto znan, videti pa je kot nekekšen dirkalni CX.

Puščavsko vozilo, ki so ga izdelali namensko za snemanje filma. Pa ne vem katerega.Po salonu je sledil obisk citroënovega butika C42 na Elizejskih poljanah in nato prosto po Parizu. Odločili smo se za vzpon na Eifflov stolp. Za čakanje na dvigalo ni bilo časa, zato smo se povzpeli po stopnicah na drugi plato.

S tem pa je dirkal Sebastian Loeb

To sliko sem poslikal na drugem platoju Eifflovega stolpa, prikazuje pa Evropsko unijo. Na povečavi se bolje vidi, kje je Slovenija.

Zvečer smo se odpravili do hotela z zvenečim imenom PREMIERE CLASSE. Hotel je bil sicer čist, vendar so bile sobe bolj podobne zajčnikom. Sam hotel se nahaja vsaj 20 km iz Pariza, zato ni bilo nič z nočnim doživetjem mesta. Zraven hotela je bil majhen bife in trgovina, last nekega Maročana. V bifeju je imel hitro hrano in zraven hrane stregel le brezalkoholne pijače, zato nas je poslal kar v svojo štacuno, naj si tam kupimo pivo in pridemo nazaj v bife. Seveda nismo imeli nič proti in zabava je trajala, dokler mu nismo izpraznili vsega hladilnika. Na koncu je priznal, da v devetih letih, odkar ima lokal, še ni doživel kaj podobnega. Dopoldne, ko smo odhajali, pa je imel še zmeraj zaprto.

Lokalček pri Maročanu Hasanu. Naš sekcijski predsednik Matija je šel s to temnopolto punco plesat, za lon pa ji je častil pico.


Ko smo prišli spet v Pariz, so šli nekateri na avtosalon, večina pa na ogled mestnih zanimivosti. Skupina sedmih se nas je odločila, da gremo pogledat razstavo ob 60 letnici spačka. Z metrojem smo se odpeljali na drugi konec mesta, v Mesto znanosti, kot se razstavna hala imenuje. Na metroju ni šlo brez lokalnih klošarjev, eden je igral na trobento, baba pa je narodu obirala denar. Nekdo iz naše skupine pa je bil malo hud in je rekel, da mu jo bo zvil in v rit zatlačil, če še enkrat zatrobi.
Po Mestu znanosti nas je zagrabila lakota, zato smo se odpravili na pariško specialiteto kebab. Ravno pri kosilu smo izvedeli, da je v prometni nesreči umrl Jörg Haider. No, pa je še en lopov šel svirat kurcu. Popoldne smo se sprehajali ob Seni, kjer je bolšji sejem, na koncu smo prišli pred katedralo Notre Dame, kjer sem ostalim pokazal, kje je točni center Pariza. Počasi smo se odpravili proti avtobusu, spet je sledila nočna vožnja domov.
Mesto znanosti

Mirage v Mestu znanosti


Center Pariza pred katedralo Notre Dame

Št. komentarjev: 7:

Ob 17. oktober 2008 23:19, Blogger Andrija pravi ...

hehe..ta buli je SLO/YUGO :)

 
Ob 18. oktober 2008 09:19, Blogger Gorazd pravi ...

Če sliko malo povečaš, vidiš, da je pod imenom "Slovenija" potegnjena črta, ki kaže na našo državo.

 
Ob 20. oktober 2008 14:43, Anonymous dare pravi ...

Stari, sam če ti je vseeno glede dolgonogih lepotic ali so v žvo ali na koledarju, potem me malo skrbi zate :) !!

 
Ob 22. oktober 2008 13:16, Blogger Gorazd pravi ...

@Dare
Tisto je bilo napisano "v hecu". Je pa stvar taka; Precej fuknjen moraš biti, da greš v takem mestu kot je Pariz, gledat neke nove avte (ali pa dolgonoge bejbe), spustiš pa npr. eifflov stolp.
Na lanskem izletu (Izlet v Pariz ), so nas hoteli peljati na nekakšen gradbeni sejem, pa smo se vpuntali.

 
Ob 25. oktober 2008 12:55, Anonymous Blazz pravi ...

ja pa useglih, mal bi že lah pakukau al kej?

hehe ;)

 
Ob 19. december 2008 16:30, Anonymous swislar pravi ...

Dober in zanimiv izlet. Maročan praviš, pa v vsej svoji karieri kaj takega še ni doživel.... ;) bi se dalo verjet..

 
Ob 17. november 2009 01:16, Anonymous Anonimni pravi ...

potrebo, da preverijo:)

 

Objavite komentar

Naročite se na Objavi komentarje [Atom]

<< Domov

Free Counters
Free Counters