This Traveler IQ was calculated on Tuesday, December 09, 2008 at 07:46PM GMT by comparing this person's geographical knowledge against the Web's Original Travelogue's 3,409,467 travelers who've taken the challenge.

Voulez-vous Citroën avec moi?: Lanterna 07
online counter

sreda, 2. april 2008

Lanterna 07

Kot vsako leto gremo Spačkarji za 1. maj na morje. Bolje rečeno,za 1. maj imamo vseslovensko srečanje in to na Hrvaškem! V turističnem naselju Lanterna. Na takem srečanju se odvija tudi pester program in v tem programu je tudi večer sekcij. Citroen klub Slovenije je razdeljen na več lokalnih sekcij in vsaka pripravi za večer sekcij svojo kulinarično specialiteto. Ker spadam pod Goriško sekcijo,smo zato zmeraj pripravljali primorske specialitete,predvsem joto.("specialiteta":)).Lani pa je Boški (no.1 Spačkar na Idrijskem) prišel na idejo,da bi na večeru sekcij predstavili Idrijo. Z izdelovalci se je dogovoril,da bi nam sponzorirali vsak par kil žlikrofov. Ko sva pred srečanjem nabrala vse te žlikrofe,se je številka ustavila pri 3200. Na dan odhoda smo žlikrofe porazdelili po avtih,še vedno globoko zmrznjene v hladilnih torbah. V lanterni smo jih porazdelili po apartmajih,kjer so čakali še dva dni v zmrzovalnikih. Končno je nastopil večer sekcij,pripraviti je bilo treba še omake. Za to delo smo angažirali Kobalova iz Ljubljane,ki sta pripravila pečenkino omako(iz kocke),ocvirke in za vegetarijance omako iz gorgonzole in kisle smetane. Aja,vegetarijancem smo pozabili povedat,da je nadev v žlikrofih zabeljen s svinjsko zabelo,sicer pa ni nikomur škodovalo. Drugi člani sekcije so mi priskrbeli plin,gorilec in lonec,nato pa se je kuhanje začelo. Obiskovalci so bili nad žlikrofi zelo navdušeni,še posebej gostje iz Srbije,ki so s sabo jemali tudi recepte,ki smo jih dobili za promocijo. Na koncu sem par vreč žlikrofov prihranil še za naslednji dan,da je imela naša klapa v apartmaju vsaj kaj za kosilo.
Letos se od Lanterne poslavljamo,saj nam ne morejo več zagotovit 700 postelj,kot prejšnja leta(naredili smo jim dobro promocijo). Nova lokacija za prvomajsko srečanje so Zlatne Stijene pri Puli,za nekaj časa sem verjetno rešen kulinaričnih podvigov,čeprav sicer rad kuham.

P.S. Poročilo iz ZlatnihStijen sledi po Prvem maju.

P.S. Leta 2006 sem v Lanterni ponujal pijačo,ki se imenuje MEĐIK POVŠN (moja specialiteta)
recept pa je sledeči: steklenička tabaskota in pol litra žganja,pretresi,ne premešaj. Pa previdno,stvar je močna!

Čez dan roštiljada

Zvečer beach party

Večer sekcij

Št. komentarjev: 6:

Ob 3. april 2008 ob 23:03, Anonymous Anonimni pravi ...

Fajfk, žio! A si zrihtov net??

 
Ob 3. april 2008 ob 23:43, Blogger Gorazd pravi ...

Ne,nisem še zrihtal,delam na temu! Kar trenutno uporabljam,je instant internet,drag kot žafran,počasen kot polž.

 
Ob 6. april 2008 ob 19:55, Anonymous Anonimni pravi ...

Pa kwa te pa zajebava tu? A ti crkuje al kwa, al ti ga sploh še nisa naštimal? Bles de tam na apurnu kar glumije kao de se na da uštimat al kwa že...

Drgač pa vidm de je sama izbrana druščina tam na slikah :)
PS: Međik povšn a. Bo triba prubat.

 
Ob 7. april 2008 ob 10:36, Blogger Gorazd pravi ...

@Blaž Vsakič posebej,ko vprašam telekomovce,KDAJ mi bodo priklopili adsl,dobim odgovor,da trenutno ni možno.Če jih opozorim,da to vem in da sem vprašal nekaj drugega,dobim isti odgovor. Temu jaz pravim diamantna trdoglavost.

 
Ob 7. april 2008 ob 12:37, Blogger David pravi ...

međik povšna si ne žel ka tu pa je nikaj za imit kamidje u želudcu pa ustih!
fajfa se viš kak je blu z galebam:)

 
Ob 7. april 2008 ob 18:47, Anonymous Anonimni pravi ...

Na gavor, paznam ta situacija. Jest se z nemi dajem že ad junija lan za SiOL TV.. u jaznah je imaje, u ataležu, u novakih pr cerknam... tuki, 3 km ad fare pa bles ni možnu????

mislem, enga bo triba mal u ret cobnt de se bo kej premakln očitnu!

 

Objavite komentar

Naročite se na Objavi komentarje [Atom]

<< Domov

Free Counters
Free Counters